Dmitry Muratov Kimdir?

Kullanıcı avatarı
hadronx
Mesaj Panosu Yöneticisi
Edilen  Teşekkür Sayısı: 17 kere
Alınan Teşekkür Sayısı: 26 kere

Dmitry Muratov Kimdir?

Mesaj gönderen hadronx »

Dmitry Muratov bugün yani 21 Haziran 2022 tarihinde aldığı Nobel Barş ödülünü Ukraynalı mülteci çocuklar yararına 103,5 milyon dolara sattı.
Peki Kimdir Dmitry Muratov?

Dmitry Muratov tam adıyla Dmitry Andreyeviç Muratov, Rus gazeteci, televizyon sunucusu ve Novaya Gazeta gazetesinin genel yayın yönetmenidir.
Gazete, hükûmet yolsuzluğu ve insan hakları ihlalleri gibi hassas konularda yaptığı haberlerle tanınmaktadır.

"Demokrasinin ve kalıcı barışın ön koşulu olan ifade özgürlüğünü koruma çabaları" nedeniyle 2021 yılında Nobel Barış ödülü almıştır.

Muratov, Nobel Barış Ödülü'ne layık görülen ilk Rusya vatandaşıdır.

Dmitri Muratov.jpg
Dmitri Muratov.jpg (87.47 KiB) 3202 kere görüntülendi

Muratov 30 Ekim 1961'de Sovyetler Birliği'nin Kuybişev kentinde doğdu. Moskova Devlet Üniversitesi Filoloji Fakültesi'nde öğrenim gördü. Öğrenciliği sırasında gazeteciliğe başladı. Bir süre Sovyet ordusunda görev yaptıktan sonra 1987 yılında Voljski Komsomolets gazetesinde muhabirliğe başladı.

1995'ten 2017'ye kadar Novaya Gazeta'da baş editörlük yaptı.2019'da Novaya Gazeta'nın genel yayın yönetmeni oldu.

Dmitry Muratov bugün yani 21 Haziran 2022 tarihinde aldığı Nobel Barş ödülünü Ukraynalı mülteci çocuklar yararına 103,5 milyon dolara sattı.
Müzayede evi Heritage Auctions, dün, New York'ta Muratov'un Nobel ödülünü açık artırmayla satışa sundu.

Muratov, satışın ardından yaptığı açıklamada, "Çok büyük bir dayanışma olacağını tahmin ediyordum ama bu kadar büyük bir rakam olmasını beklemiyordum." dedi.

Ödülden elde edilen tüm gelirin Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) aracılığıyla Ukraynalı mülteci çocuklar yararına kullanılacağı kaydedildi.

“KİM KİMDİR” sayfasına dön