Meth Ağzı Nedir

Kullanıcı avatarı
hadronx
Mesaj Panosu Yöneticisi
Mesajlar: 589
Kayıt: 09 Nis 2015, 16:52
Edilen  Teşekkür Sayısı: 17 kere
Alınan Teşekkür Sayısı: 26 kere

Meth Ağzı Nedir

Mesaj gönderen hadronx »


Meth ağzı, metamfetamin (kristal meth) bağımlılarında, sürekli kullanılmasından ötürü bazı ağız ve diş sorunlarıyla birlikte ortaya çıkan diş çürümesidir. Metamfetamin'e bağlı kserostomi (ağız kuruluğu) ve bruksizm (diş gıcırtısı) belirtileridir.
Amfetamin türü uyarıcılar (ATS) grubuna ait olan metamfetamin, günümüzde en çok kullanılan uyuşturucu kimyasallar arasındadır. Çok küçük miktarlarda ve kısa süreli kullanımlarda bile bağımlılık oluşturabilme özelliğindedir ve tekrarlayan kullanımlarda birey, uyuşturucu kullanımına bağlı olarak gerçekleşen farmakolojik mekanizmalar ile daha yüksek dozlara ihtiyaç duyacaktır.


Kimyasal Yapısı
Metamfetamin, amfetaminin N-metillenmiş versiyonudur ve ilk olarak dekonjestan (burun tıkanıklığında kanalları açma işlevli) olarak piyasaya sürülmüştür. Japonya'da ilk olarak 1893'te Nagayoshi Nagai tarafından öncü kimyasal efedrinden sentezlenen metamfetamin, savaş sırasında askerler tarafından yorgunluğu önlemek için enerji hapları olarak kullanılmıştır. Ancak savaştan sonra özellikle Avrupa'da kötüye kullanım kısa sürede salgın oranlarına ulaşmıştır. Günümüzde ise tedavi amacıyla metamfetamin etken maddeli yalnızca Desoxyn bulunmaktadır ve bu da DEHB tedavisinde kullanılmaktadır.

Uyuşturucu olarak kullanılan metamfetamin genellikle beyaz, pembe veya kahverengi olarak; kristal meth olarak bilinen diğer formu ise beyaz veya (özellikle de Breaking Bad dizisi sonrasında popülerleşen) açık mavi kristaller olarak yasa dışı laboratuarlarda üretilmektedir.
meth ağzı.jpg
meth ağzı.jpg (106.89 KiB) 2041 kere görüntülendi
METH_THERESA_800.jpg
METH_THERESA_800.jpg (104.01 KiB) 2040 kere görüntülendi
Buradaki tüm fotoğrafların yayın hakkı Amerika’nın Oregon eyaletinde, Multnomah ilçesinin polis teşkilatına (Multnomah County Sheriff’s Office) ait.
Yerel yönetim arşivindeki bu fotoğrafların eğitim amacıyla kullanılmasına izin veriyor.


Cevapla

“NE NEDİR” sayfasına dön